Verzuimanalyse

Heb je een verzuimvraagstuk? Vraag je je af of je op het gebied van verzuim alles intern goed georganiseerd hebt? Of ervaar je een probleem op het gebied van verzuim? Denk bijvoorbeeld aan de verzuimcultuur binnen de organisatie.
Heb je het gevoel geen grip te hebben op de hoogte en de duur van het verzuim? Of ontvang je signalen van bijvoorbeeld de bedrijfsarts dat er veel bedrijfsgerelateerde verzuimoorzaken zijn?

Via onze verzuimanalyse kunnen wij alle factoren in kaart brengen en leggen we in korte tijd de vinger op de zere plek.

Om daarachter te komen doen wij op basis van gesprekken en bureau-onderzoek een analyse en komen we met een heldere conclusie en pragmatische aanbevelingen. Vaak al binnen drie weken tonen we in een uitgebreide rapportage aan waar de knelpunten zitten. De gewenste wijze van aanpak bepaal je vervolgens zelf.

Welke aanpak ná de verzuimanalyse past het beste bij jouw organisatie? Uiteraard hebben wij binnen onze dienstverleningspakket verschillende diensten om jou hierbij actief te ondersteunen.

Samenwerking

Op basis van onze analyse en jouw wensen stellen wij een offerte op. De uitgevoerde analyse is overigens kosteloos wanneer je kiest voor een samenwerking met Schakel. We stappen in op het punt waar jouw organisatie op dat moment staat. Een kritische en open opstelling is daarbij nodig om jouw organisatie optimaal te ondersteunen en gestelde doelen te behalen. Denk aan strategische wijzigingen en het herinrichten van de interne organisatie op operationeel niveau.

Tijdens de samenwerking met Schakel is transparantie en eerlijkheid noodzakelijk. We nemen als het ware jouw organisatie bij de hand om de doelen die jullie zelf stellen te bereiken. Deze ondersteuning op organisatorisch niveau wordt door een A&O-er uitgevoerd. Meer over A&O lees je onder Diensten bij Preventie.

Grip op verzuim

Waar nodig word je geheel of gedeeltelijk ondersteund in de uitvoering door onze professionals. De inzet van Schakel varieert van een volledige uitvoering van het casemanagement tot ‘coaching on the job’. Zie hiervoor onze diensten.

Desgewenst kunnen we ook een arbeidshygiëniste of veiligheidsdeskundige inschakelen indien dit uit de analyse naar voren is gekomen.

Behoefte aan een preventieve aanpak of analyse van verzuim?

Maak vandaag nog een afspraak! Of bel voor meer informatie: 085 – 902 39 99.