Over Schakel

Wat de situatie binnen jouw organisatie ook is: elk werknemersdossier of vraagstuk is uniek en vraagt om een specifieke, gedegen aanpak. Wij zijn specialist op het gebied van verzuim, re-integratie en arbeidsmobiliteit en zorgen ervoor dat medewerkers duurzamer inzetbaar zijn én blijven.

In de afgelopen 20 jaar hebben we veel ervaring opgedaan met zowel het begeleiden van arbeidsongeschikten naar ander werk als verzuimmanagement. Onze aanpak kenmerkt zich in: no-nonsense, een proactieve instelling en persoonlijke benadering door te werken met een vaste contactpersoon.

Onze passie voor het vak en onze kennis en ervaring bij grote en kleinere Nederlandse werkgevers hebben geleid tot het starten van Schakel Verzuimmanagement.

Schakel Verzuimmanagement bestaat uit meerdere casemanagers, consultants en bedrijfsartsen. Ze hebben allemaal een passie voor de inzetbaarheid van mensen en een achtergrond in de arbeidsbemiddeling en/of (bedrijfs)gezondheidszorg.
Iedere professional geeft zijn eigen toegevoegde waarde aan onze dienstverlening, iedere inbreng is gelijkwaardig en gericht op optimaal resultaat. Ruimte, flexibiliteit en creativiteit zorgen ervoor dat wij samen met onze klanten resultaten behalen en dat wij iedere dag met plezier ons werk doen.

Onze visie

Werkgevers zijn over het algemeen goed in staat hun werknemers te begeleiden, ondersteunen, motiveren en aan te spreken op gedrag. Verzuimmanagement maakt onderdeel uit van gezond ondernemerschap; het is van groot belang dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Specifieke kennis over verzuim koopt een organisatie in als het nodig is. Voor ons geldt dat een optimaal resultaat is bereikt als klanten zélf de controle hebben over hun verzuimproces en resultaten positief weten te beïnvloeden.

Onze missie

Als landelijk werkend specialist richt Schakel Verzuimmanagement zich op kennisontwikkeling en nemen waar nodig zorg uit handen bij (middel)grote bedrijven. We werken volgens een persoonlijke, transparante en resultaatgerichte aanpak. We zorgen ervoor dat organisaties meer grip op verzuim krijgen en het Poortwachter-proces correct bewaken en uitvoeren. We helpen bij het duurzaam inzetten van werknemers, het realiseren van een optimaal verzuimbeleid en adviseren wat de beste strategische aanpak is. Onze dienstverlening is zo ontwikkeld, dat (een deel van) de uitvoering van het verzuimmanagement kan worden uitbesteed aan Schakel. Wanneer een organisatie niet veel ervaring heeft met het zelfstandig uitvoeren van verzuimmanagement of casemanagement, kan een casemanager van Schakel het proces bewaken. Gaandeweg coacht onze casemanager P&O en/of de leidinggevende(n) om deze rol over te kunnen nemen. Dit doen we door middel van trainingen en ‘coaching on the job’.

Ook grip krijgen op verzuim

Maak vandaag nog een afspraak! Of bel voor meer informatie: 085 – 902 39 99.